Liten trädgårdsdamm

Har anlagt en liten damm, som ersätter min hinkdamm.

Det gick mycket snabbare än jag trodde. La ut en form häromkvällen: Den observante ser nästan hinkdammen med starr & kabbeleka i ena änden. Så den djupa delen var ju redan grävd. I andra änden finns ett grunt ”fågelbad”, och i mitten fick jag gräva ganska smalt av den enkla anledningen att jag behöver kunna gå runt på båda sidorna för att komma åt buskar & växter.

Inlägget är inte sponsrat av @vattenliv.se (tyvärr, heh) men jag tipsar om sidan pga dom säljer något så bra som stuvbitar av dammduk! För min lilla damm var det perfekt, och leveransen var supersnabb.

Jag vill ha en naturdamm, som ser så naturlig ut som möjligt, och har låtit grästorvorna kanta den istället för att försöka bygga någon sorts kant. Jag tror man ofta försöker undvika att låta gräs mm växa ner i dammen eftersom växterna suger i sig en del vatten när det är varmt, och att en del jord fäller ut i vattnet. Men det tänkte jag lösa genom att inte bry mig. 😁

Nu ska bara grumset lägga sig & gräset runtomkring resa sig igen.

Ursprungligen publicerat på Instagram 2023-09-05 15:15:21.