Äntligen kom ett brev med bönor, som jag väntat länge på!

Äntligen kom ett brev med bönor, som jag väntat länge på!

Jag anmälde mig i vintras till EU-forskningsprojekt där man som privatperson odlar lokala bönsorter, dokumenterar & rapporterar hur de växer och hur de smakar.

Tydligen fick dom så många anmälningar att hela projektet blev försenat, men ett brev med sex sorter kom till slut, alla med varsitt anonymt kodnamn. Gott så, MEN, jag trodde jag skulle få veta vilka som är höga och vilka som är låga. Men nej, det är tydligen en av sakerna man ska dokumentera. 😬

Jag odlar inte höga & låga bönor på samma plats annars, så fick panikförbereda en pallkrage för det här projektet separat från mitt planerade baljväxtland. Imorrn får dom väl sås, och alla vanliga bönor också.

Ursprungligen publicerat på Instagram 2023-05-30 18:20:27.