Surklöverrova; Oxalis ’Iron Cross’

Fick hem ett gäng småknölar av oxalis ’Iron Cross’, alias lyckoklöver, en växt jag aldrig varit särskilt intresserad av. Men jag lärde mig för ett tag sen att den odlats som rotfrukt under namnet surklöverrova, vilket kändes som ett kul projekt att testa.

Spontanköpte men blev lite osäker på hur jag bäst ska hantera dessa under vintern, eftersom en del redan hade tillväxt på gång. Till slut delade jag upp dom: Runt hälften hade ingen tillväxt, dom får bo i en papperspåse med perlit i mitt källarförråd, som tyvärr är den svalaste plats jag har. 5-6 som precis börjat växa till satte jag i en kruka med jord som får stå på en torr och skyddad plats på balkongen. Och dom 5 med mest tillväxt testar jag att odla direkt inomhus.

Återstår att se hur / om dom klarar sig, annars blir det ny jakt på våren!

Ursprungligen publicerat på Instagram 2022-10-10 17:00:57.