Myskmadran har tagit sig!

Jag fick ett antal klumpar av myskmadra & ormöga från min mor i början av sommaren och tänkte att dom skulle bli bättre marktäckare under mina buskar än dom som finns naturligt på plats (åkervinda, kvickrot, revsmörblomma…). Men det var ingen direkt explosionsartad etablering av endera, och eftersom buskarna inte heller är så stora & skuggande än har dom mest sett ledsna ut i värmen. Men nu var det plötsligt väldigt frodigt under den koreanska silverbusken!

Myskmadran är traditionellt stor som smaksättare i Tyskland (”Waldmeister”) men vad jag vet på väldigt få andra ställen, och jag har lite tveksamma minnen av att äta för mycket jello med artificiell Waldmeistersmak hos min mormor. Den faktiska växten är giftig i större mängder, men används fortfarande för att smaksätta en traditionell vårdrink gjord på mousserande vin som jag absolut tänker testa nästa år. Smakar det lika tveksamt som barndomsminnet av knallgrön gelé i mjölk så är det ändå en fin blomma.

Ursprungligen publicerat på Instagram 2022-08-24 19:29:42.