Enkelt rådjursstängsel med snören & skrämmor

Börjar det nya odlingsåret med att kämpa mot rådjuren. Något jag behövde lösa snabbt eftersom dom tydligen lärt sig hur go’ min lott är. Det är inte bara den överblivna grönkålen som strukit med, utan dom har ätit ner svarthallonen till basen & gett sig på alla större buskar.

Eftersom jag varken får eller vill ha ett 2 meter högt bunkerstängsel runt lotten blir första försöket ett gäng plastremsor på snören. Min förhoppning är att dom ska fladdra, prassla och se allmänt ut som något konstigt man inte vill hoppa in i.

Nackdelen är att det är lite fult, men jag hoppas på att när dom väl lärt sig under vårvintern att lotten inte är en buffé så ska det räcka med snörena (som inte syns på håll) eller mindre & svarta remsor (som borde synas mycket mindre). Men vi får se!

Ursprungligen publicerat på Instagram 2023-01-30 13:11:55.